Logo

Lokaliseren van objecten onder water met sonar

Sonar is een effectief en doeltreffend middel om zoekgeraakte objecten of onbekende objecten op de waterbodem op te sporen. Met behulp van de verschillende sonartechnieken brengen wij de waterbodem in kaart. Vervolgens worden de beelden geanalyseerd en gerapporteerd. Wij geven hier enkele voorbeelden waarvoor sonar ingezet kan worden.

Lokaliseren van verloren materialen of scheepsonderdelen

Een verloren onderdeel van een schip of verloren materialen kunnen u een hoop geld kosten. Ook kan het schadelijk zijn voor het milieu of onveilig voor de scheepvaart. Het is dus noodzakelijk om de verloren materialen snel terug te vinden. Wanneer het zoekgebied bekend is kunnen wij beginnen met het onderzoek. Wij maken zoekslagen op het water om de bodem in kaart te brengen. Hierbij is live mee te kijken op de schermen aan boord. Wanneer een verdacht object wordt aangetroffen kunnen wij met behulp van een onderwaterdrone vaststellen om wat voor object het gaat.

Sonarscan bij sloopwerkzaamheden langs het water

Wanneer er sloopwerkzaamheden langs het water plaatsvinden, is het mogelijk dat er onverhoopt sloopafval in het water terecht komt. Dit kan zorgen voor schade aan het milieu en kan een risico vormen voor de scheepvaart. Wij brengen in kaart waar het sloopafval op de bodem ligt waarna u maatregelen kunt nemen om deze te verwijderen.