Logo

Sonar veiligheidsscan voor evenementen

Als evenementenorganisator bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van de deelnemers aan uw evenement. Voor triatlons, zwemwedstrijden of andere evenementen waarbij deelnemers het water in gaan, is het aan te bevelen vooraf een veiligheidsscan uit te voeren. Zo weet u zeker dat deelnemers aan uw evenement zich niet kunnen bezeren aan objecten die op de bodem liggen.

Zo heeft een triatlon in zoutwatergebied de route kunnen verleggen in verband met een mosselbank die gevaarlijk op de oorspronkelijke route lag. Bij een ander evenement in een haven zijn fietsen en winkelwagentjes verwijderd waardoor deelnemers veilig in het water konden springen.

Werkwijze sonar veiligheidsscan

In overleg met u als organisator stellen wij het zoekgebied vast. Het zoekgebied is dat deel van het water waar deelnemers gaan zwemmen of terecht kunnen komen. Vervolgens gaan wij met behulp van sonar zoeken naar objecten die potentieel gevaar op kunnen leveren. Als er een object wordt aangetroffen dan zetten wij de onderwaterdrone in om het object beter in beeld te brengen.

Na afloop van ons onderzoek ontvangt u een rapportage met onze bevindingen. Aan de hand hiervan kunt u maatregelen treffen om de potentieel gevaarlijke objecten te verwijderen of te ontwijken.

Kosten veiligheidsscan

De kosten voor het uitvoeren van een sonar veiligheidsscan hangen samen met de grootte van het zoekgebied. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.