Logo

Onderwaterdrone voor inspectie onder water

Onderwaterinspecties worden van oudsher uitgevoerd door duikers. De inzet van een duikteam is echter kostbaar en in veel situaties niet noodzakelijk. Met behulp van onderwaterdrones zijn onderwaterinspecties eenvoudig en kostenefficiënt uit te voeren. Het aanvragen van een vergunning of ontheffing is in de meeste gevallen niet nodig. 

De onderwaterdrone, ook wel ROV (Remotely operated vehicle) genoemd, kan op locaties inspecteren die voor een duiker ontoegankelijk of onveilig zijn. Onze onderwaterdrones kunnen tot wel 100 meter diep duiken. Aan boord kan live worden meegekeken door de 4k videocamera in de drone. De hoge kwaliteit beeldmateriaal wordt achteraf beschikbaar gesteld voor nadere analyse.

Mogelijkheden onderwaterinspectie

Als opdrachtgever kunt u de onderwaterdrone in laten zetten voor de visuele onderwaterinspectie van oeverconstructies, kademuren, sluisdeuren en andere kunstwerken. Of voor het inspecteren van duikers, gemalen en watertanks. Maar ook voor scheepsrompen of schroeven, bijvoorbeeld na een (mogelijke) aanvaring of incident.

Inspecteren van een onbekend object onder water

Wanneer er met sonar wordt gezocht naar een zoekgeraakt of onbekend object, kan de onderwaterdrone uitkomst bieden in het vaststellen van het aangetroffen object. Een sonarbeeld geeft niet altijd duidelijkheid over het soort object wat is aangetroffen. De onderwaterdrone biedt hierbij de mogelijkheid om heldere opnamen te maken waarmee het wel mogelijk is om vast te stellen om welk object het gaat. Meer informatie over het zoeken naar objecten is te vinden op onze pagina “Lokaliseren van objecten onder water”.

onderwaterdrone